27 Eylül 2011 Salı

Sevgilinizi Nasıl Alırdınız?


Birlikte olmayı istediğiniz kişiyi nasıl tanımlardınız? Var olan ilişkinizi nasıl geliştirirsiniz?
Bu soruların cevapları, tamamen sizin kişiliğinizle alakalıdır. Sevgilinizi nasıl alırdınız? Üçü bir arada mı, sütlü, şekerli, yoksa sade mi?
Sevgiliniz, çevresinde saygı uyandıran, belli bir konuda ciddi birikime sahip, insanların hayranlığını toplayan ve biraz da taklit edebileceğiniz bir kişilik mi olmalı?
Bu tarz bir sevgili istiyorsanız, içinizde yatan mükemmeliyetçilik duygusunun farkına varmalısınız. Ne kadar değerli olduğunuzu ancak kusursuzlukla açıklayanlardan biri olabilirsiniz. Bu tarz biriyle ilişki içine girdiğinizde, yaşayacağınız problemleri iyi kavramalısınız.
Kararsız kalmasına tahammül edemez; uygunsuz bir davranışını görürseniz, ona olan tüm saygınızı kaybedersiniz. Böyle anlarda fazla sert tepkiler verebilirsiniz. Böyle biriyle yaşanacak ilişkide, mutlaka aklınızda tutmanız gereken olgu, “biz”dir!
Sizi koruyan, kollayan, şefkatli, baba gibi bir sevgili tercih ediyorsanız; ilişkilerde minnettarlık ve vefa sizin için ön plandadır. Hayatınızı bu ilişkiye adarsınız ancak karşılığında görmek istediğiniz, onun hayatında her şeyden önce gelmeniz ve ödüllendirilmenizdir.
Bu tarz ilişkilerde, sizi terk edeceğinden korkarak yaşarsınız. Sizi bırakmaması için itaatkar davranır ve zaman zaman, tıpkı bir çocuk gibi hareket edebilirsiniz. Bu tarz ilişkilerdeki tehlike ise, kadın çizgisinden, seksapelinizden, bazen cinsellikten bile farkında olmadan vazgeçmenizdir.
Sizi rahat bırakan, özgürlüğünüze müdahale etmeyen, içinizdeki potansiyeli geliştirmenize yardımcı olacak bir sevgili mi istiyorsunuz?
Bu tarz ilişkilerde, en ufak bir harekette engellendiğinizi hisseder, eleştirilmeyi kabullenemez ve uzun vadede birlikteliğinizden vazgeçebilirsiniz.
Bu tarz bir sevgili istemenizin altında, otoriteye karşı gelme dileğiniz yatıyor olabilir. İlişkinin kurallarını kendinize göre belirlemek, dik başlı bir tavır sergilemek istersiniz. Ancak her iletişim ve ilişki biçiminde olduğu gibi, sevgi birlikteliğinin de bir takım kuralları vardır. Bunları neden inkar ettiğinizi, otoriteye neden bu derece karşı olduğunuzu sorgulayın.
Bütün bunların ötesinde, iyi bir ilişki, her iki tarafın da el ele vererek, ortak bir yolda yürümeye razı gelmesiyle oluşabilir. İstediğiniz sevgili tipi, aslında sizin gölgenizdir. İçinizde gizli kalmış, saklanmış kendinizle tanışmak istiyorsanız, istediğiniz sevgilinin özelliklerine dikkatli bakın. Şimdi, bir dhaa düşünün, sevgilinizi nasıl alırdınız?
Candan Ünal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sponsor

 Image Banner 300 x 250