27 Eylül 2011 Salı

İnternette aşkı ararken güvenliğinize dikkat!


İnternet arkadaşlıklarında unutmamanız gereken en önemli şey, sezgilerinize güvenmektir. Kendinizi güvensiz, rahatsız ya da tehdit altında hissettiğinizde bunu hissedersiniz. Bu işin anahtarı, daha ciddi bir hal almadan kendinizi bu tür durumlardan uzak tutabilmekte yatar. İnternetteki çöpçatan servislerini kullanırken dikkat etmeniz gereken 8 kırmızı bayrak şunlardır:
1. Hislerinize güvenin. Bir şeyin doğru gitmediğini hisleriniz size söyleyecektir. Bu sese kulak
verin ve kendinizi rahat hissedeceğiniz başka potansiyel arkadaşlıklara doğru yol alın. Bir şeyin yolunda olmadığını hissettiğinizde genelde gerçekten de öyledir.
2. Olmayacak saatlerde aranıyor olmanız. Birisi sizi yalnızca günün tuhaf saatlerinde arıyorsa, ya sakladığı  bir şeyler vardır ya da aslında bekar değildir.
3. Kısık sesle konuşması ve telefonu aniden kapatması. Birisini aradığınızda kısık bir ses tonuyla konuşuyor ve telefonu bir an önce kapatmaya meylediyorsa, dikkatli olun. Bunların ikisi de, büyük olasılıkla, profilinde iddia ettiği gibi bekar olmadığının işaretleridir.
4. Yuvarlak konuşmalar. Eğer kendisinden bahsederken, kesin bir ifade kullanmıyor ve ayrıntılara girmekten kaçınıyorsa, kendisini saklamaya çalışmayan birine ilerlemenizin zamanıdır.
5. Sorularınıza soruyla karşılık veriyorsa. Sorularınızı yanıtlamıyorsa veya sorularınızı başka sorularla yanıtlıyorsa, bu bir şeyler sakladığının işaretidir. Bazı insanlar kişilik yapısı olarak çekingen, sessiz ve içe kapalıdır ancak onlarla bir ilişkiye girecekseniz, kendilerini size açmaları gerekir.
6. İlk sitede aşk. Evet, bazı insanlar ilk üye oldukları çöpçatan sitesinde aşkı bulurlar doğru ancak genelde aşk biraz zaman ister. Yazıştığınız kişi daha ilk buluşmada hatta daha da kötüsü buluşmadan da önce “seni seviyorum” demeye başlarsa dikkat!
7. Parasızlıktan şikayet ediyorsa. En baştan size parasının olmadığını, iflas ettiğini, işten çıkartıldığını veya geçmişte “dolandırıldığını” yazan kişilere karşı dikkat! Şimdi de sizi “dolandırmaya” bakıyor olabilirler.
8. Kişisel bilgilerinizi sorarsa. Henüz yeni yazışmaya başlamışken, telefon numaranız veya ev adresiniz gibi özel bilgilerinizi öğrenmek isteyenlere karşı dikkat. Bu çok ciddi bir alarm olmayabilir ancak güvenliğiniz için gözünüzü açık tutmanız önemlidir. Ayrıca, hemen buluşmak isteyenlere karşı da dikkatli olmalısınız. İşleri ağırdan alın ve karşınızdaki insanları tanımaya çalışın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sponsor

 Image Banner 300 x 250